Sosyal Medyada İdeal Paylaşım Zamanları

Günlük hayatın ayrılmaz parçası olan sosyal medyada her gün milyonlarca gönderi paylaşılıyor. 48 milyon sosyal medya kullanıcısının 42 milyonu hesaplarını mobil aracılığıyla takip ediyor ve her zaman her yerden erişim sağlayabiliyor. Araştırmalar her sosyal ağın yüksek etkileşim zamanlarının farklı olduğunu gösteriyor.

Facebook İdeal Paylaşım Zamanları

Facebook herhangi bir konuda bilgi edinmek ve ilgili gruplara katılmak amacıyla tercih edilen bir sosyal ağ. En çok Çarşamba günleri tercih ediliyor. Paylaşım için en kötü gün ise işlerin yoğun Pazartesi. Genellikle dinlenme günleri olarak adlandırılan Cumartesi ve Pazar da Facebook etkileşiminin düşük olduğu zamanlar. Facebook etkileşimi için ideal saatler sabah işe gidiş olan 06.00- 08.00 ve dönüş 17.00-19.00 olarak belirtiliyor. Facebook için en kötü paylaşım saatleri ise 22.00 – 04.00.

Instagram

Instagram’ın sürekli kendini yenilemesi ve farklı özellikler eklenmesi sosyal ağın kullanımını artırıyor. Daha çok video ve fotoğraf paylaşımı için kullanılan Instagram gün içerisinde sıkça ziyaret ediliyor. Etkileşimin diğer zamanlara nazaran daha yüksek olduğu saatler işe gidiş ve dönüş saatleri olarak belirtiliyor. Araştırmalara göre bu saatlerde yapılan paylaşımlar daha yüksek beğeni alıyor ve izleniyor. Yaz ayları, tatiller, yılbaşı gibi özel dönemlerde de etkileşim artıyor.

Twitter

Twitter kullanıcıların çoğunlukla haber alma ve gündem takibi amacıyla tercih ettiği bir sosyal ağ. Yapılan araştırmalara göre Twitter haftanın ilk dört günü, yani çoğunlukla iş günleri takip ediliyor. Paylaşım için en iyi zamanın iş çıkışının yoğunlaştığı 17.00-19.00 saatleri olduğu belirtiliyor.

LinkedIn

İş dünyası profesyonellerinin iletişimini sağlayan LinkedIn en çok hafta ortası; Salı, Çarşamba, Perşembe günleri tercih ediliyor. En iyi paylaşım saatlerinin mesaiye başlangıç ve mesainin bitiş saatleri olduğu vurgulanıyor.